Dr Dennis Gross – vegansk hudvård

Dr Dennis Gross – vegansk hudvård

Vegansk hudvård har blivit alltmer vanligt och populärt bland konsumenter att använda sig av. Ett hudvårdmärke som tillverkar veganska produkter är  Dr Dennis Gross.

Dr Dennis Gross och PETA

Hudvårdsmärket förhåller sig till världens största djurrättsorganisation PETA genom ett medlemskap PETAs Caring Consumer Projekt. Det innebär i grund och botten att Dr Dennis Gross Scincare är

  • Veganskt
  • Parabenfri
  • Och ej testad på djur.

Att produkterna inte är testade på djur behöver inte med automatik betyda att de är veganska, därför är det viktigt att leta efter att märkning som bevisar att de är det. En sådan märkning är PETA som de har fått tillstånd och godkännande att använda sig av.

Vad är egentligen vegansk hudvård?

I vegansk hudvård så förekommer det inga animalistiska ingredienser utan istället använder man sig av till exempel växter och syntetiskt framtagna ingredienser. Vegansk hudvård blir allt vanligare i takt med att konsumenter i högre utsträckning väljer att tänka och välja mer veganska produkter, både när det kommer till maten man äter men även till de hudvårdsprodukter man använder sig av. Dr Dennis Gross är ett exempel på hur ett hudvårdsmärke aktiv jobbar med att ta fram sådana typer av hudvårdsprodukter.

Varumärket riktar sig även till de med känslig hy och den veganska inriktningen går hand i hand med känslig hy då veganska produkter är skonsamma mot huden. Andra fördelar som kan skönjas i vegansk hudvård inklusive Dr Dennis Gross sortiment är att de innehåller vitaminer och antioxidanter som bidrar till att huden stärks och lystern i huden ökar.

3 veganska produkter från Dr Dennis Gross

  1. Stress Repair Face Cream – en ansiktskräm som är vegansk och inte testad på djur. Krämen innehåller bland annat vitamin B3 som verkar återfuktande och motverkar fina linjer. Så kallade ”superfoods” hjälper huden att stå emot stressrelaterade påfrestningar.
  2. All-In-One Cleanser With Toner – en rengöring som inte bara är vegansk och ej testad på djur utan även parabenfri. Rengöringen är dubbelverkande – den rengör huden samtidigt som smink tas bort. Dessutom återfuktas huden.

Universal Daily Peel – en peeling som även den är vegansk, parabenfri och ej testad på djur. Peelingen tar bort döda celler, jämnar ut och skapar balans i hudtonen.