Därför bör du som sjuksköterska söka jobb via bemanningsföretag

Sjuksköterskor har ett arbete som är såväl givande som utmanande på en och samma gång. Men när det kommer till att som sjuksköterska söka jobb kan traditionella anställningsformer vara begränsande och jobbsökandet kan vara tidskrävande. Allt fler vänder sig därför till bemanningsföretag som ett alternativ för att öppna upp nya möjligheter i karriären. Nedan utforskar vi fördelarna med att göra detta.

5 skäl att som sjuksköterska söka jobb via bemanningsföretag

Dessa är några av de viktigaste skälen att som sjuksköterska söka jobb via ett bemanningsföretag:

 • Flexibilitet. En av de mest påtagliga fördelarna med att använda sig av ett bemanningsföretag är den flexibilitet som detta erbjuder. Som hyrsjuksköterska har du möjlighet att välja arbetstider, geografisk placering och liknande utifrån dina personliga och yrkesmässiga behov. Detta gör att du enklare kan balansera ditt arbete med ditt privatliv.
 • Varierande arbetsuppgifter. Genom att arbete på olika avdelningar och inom olika specialiteter kan du bredda din yrkeserfarenhet. Att göra detta är inte bara bra för din personliga och yrkesmässiga utveckling, utan det gör även ditt CV mer attraktivt för framtida arbetsgivare.
 • Högre lön. I många fall kan bemanningsföretagen erbjuda dig en högre timlön jämfört med den lön som du erbjuds via traditionella anställningar. Detta är särskilt fördelaktigt för dig som är beredd att arbeta flexibla timmar eller är specialiserad inom ett eftertraktat område.
 • Nätverksbyggande. Genom att arbeta på flera olika platser får du chansen att bygga upp ditt yrkesnätverk. Att göra detta kan vara ovärderligt för din framtida karriär. Detta gäller inte minst om du vid något tillfälle skulle vara intresserad av att byta arbetsplats eller specialitet.
 • Omedelbar tillgång till jobbmöjligheter. En annan fördel med att som sjuksköterska söka jobb via bemanningsföretag är att du omedelbart får in en fot på arbetsmarknaden. Bemanningsföretagen har nämligen ofta en uppdaterad databas över lediga tjänster hos olika uppdragsgivare. Därmed kan de snabbt matcha dig med ett passande jobb. Detta gör att du kan minimera tiden mellan att du söker och faktiskt får ett arbete. Det kan vara fördelaktigt om du är i behov att snarast möjligt komma i arbete.

Pysslets historiska rötter

Pysslets rötter går långt tillbaka i tiden, där människor genom århundraden har uttryckt sin kreativitet genom olika former av handarbete och konsthantverk. Från de tidiga dagarna av keramik och vävning till medeltida smideskonst och träsnideri, har pyssel alltid varit en integrerad del av mänsklighetens kulturella och estetiska uttryck. Det har fungerat som ett medel för personligt uttryck, hantverksskicklighet och även social status.

Kreativitetsutveckling genom pyssel

Pyssel erbjuder en unik möjlighet att utveckla och uttrycka kreativitet. Det ger en plattform för individer att experimentera med olika material, tekniker och idéer. Genom pyssel kan man utmana sin kreativa förmåga, lösa problem på innovativa sätt och upptäcka nya sätt att uttrycka sin personliga stil och vision.

Pyssels communities

I dagens samhälle har pysslande blivit en katalysator för att bygga gemenskap och dela kreativa erfarenheter. Pysselcommunities, både online och offline, erbjuder en plats för likasinnade att komma samman, dela idéer, lära av varandra och fira kreativitetens glädje. Dessa samhällen fungerar som stödgrupper där medlemmarna kan dela sin passion för pysslande och inspirera varandra att nå nya kreativa höjder.

Pyssel som verksamhet

Pysslande har också blivit en plattform för företagsamhet. Många pysslare har omvandlat sin hobby till småföretag, där de säljer sina handgjorda varor online eller på lokala marknader och hantverksmässor. Detta har inte bara skapat ekonomiska möjligheter för kreativa individer, utan har också berikat marknaden med unika och personliga produkter som skiljer sig från massproducerade varor.

Teknologins roll i pysselvärlden

Teknologin har öppnat nya dörrar i pysselvärlden. Digitala verktyg och plattformar som sociala medier, online-marknadsplatser och designprogramvara har gjort det möjligt för pysslare att dela sina verk med en global publik, lära sig nya tekniker och till och med sälja sina skapelser online. Dessutom har framsteg inom 3D-utskrift och andra digitala tillverkningstekniker utvidgat möjligheterna för vad som kan skapas genom pysslande, och har fört samman traditionellt hantverk med modern teknologi i en spännande symbios.

Så använder du ditt snabblån på bästa möjliga sätt

Snabblån är ökända på så vis att de ofta har en ganska hög ränta. Ibland kan även villkoren för återbetalning vara väldigt strikta, medan de i andra fall är lite mer flexibla. Men oavsett vilket kan dessa lån vara en viktig livlina att använda för att rädda dig ur olika ekonomiska trångmål. Detta förutsätter dock att du använder lånet på ett vettig sätt. Läs vidare för att få tips på hur du kan låna ansvarsfullt och på ett så bra sätt som möjligt!

5 bra regler att följa när du tar ett snabblån

För att använda ditt snabblån på bästa möjliga sätt bör du:

 • Säkerställa att du verkligen behöver lånet. Innan du överhuvudtaget funderar på att skicka in din ansökan om att få låna bör du tänka till. Är det verkligen så att du behöver lånet och att du inte skulle kunna avstå från att låna? Handlar det om att du försöker ta dig ur en ekonomisk nödsituation eller rör det sig om ett impulsivt begär? Dessa lån bör du bara ta om du har ett skriande behov av att kunna täcka oförutsedda utgifter.
 • Göra efterforskningar och jämföra långivare. Du bör också göra ordentliga efterforskningar innan du ansöker om ett snabblån. Ta reda på vilka långivare som erbjuder dig denna typ av lån och ställ dem mot varandra. Genom att jämföra dina alternativ kan du se till att få bästa möjliga villkor för ditt lån.
 • Läs noggrant igenom villkoren. Läs det finstilta i villkoren och försäkra dig om att du förstår alla regler och villkor. Fokusera lite extra mycket på förseningsavgifter, återbetalningen av lånet och eventuella dolda avgifter.
 • Beräkna den faktiska kostnaden för lånet. Genom att använda dig av en lånekalkylator kan du få hjälp att förstå den verkliga kostnaden för lånet som sådant. Det är viktigt att du förstår hur mycket ditt lån kostar under löptiden inklusive ränta och avgifter. På så vis kan du enklare fatta rätt beslut och planera din ekonomi.
 • Bara låna så mycket pengar som du behöver. En gyllene regel när det kommer till att låna pengar är att bara låna så mycket som du behöver. På så vis minimerar du dina räntekostnader och ökar dina möjlighet att kunna betala av lånet i tid.

Så skiljer sig STV SVEA AB åt från konkurrenterna

Att välja rätt företag inom takvård och taktvätt är ett viktigt steg för att säkerställa att ditt tak får bästa möjliga omvårdnad och underhåll. STV SVEA AB skiljer sig från konkurrenterna på flera sätt, vilket gör dem till det självklara valet för många bostadsägare. I denna artikel kommer vi att belysa några av de unika fördelarna med att anlita detta företag för ditt takunderhåll.

5 unika fördelar med STV SVEA AB som du bör känna till

Till de unika fördelarna med att anlita just detta företag hör att de:

 • Har en gedigen erfarenhet och expertis. Med över 20 års branschkunskap inom takvård, underhåll och inspektion har STV SVEA AB en unik expertis och erfarenhet som många konkurrenter saknar. Deras kunniga och erfarna taktekniker är specialister på att utföra allt från taktvätt till reparationer och underhåll. Detta ger dig trygghet i att ditt tak får den bästa möjliga omvårdnaden.
 • Har ett kundorienterat fokus. Detta företag lägger stor vikt vid att förstå och uppfylla kundernas förväntningar och önskemål. Genom att fokusera på att erbjuda tjänster som kunderna efterfrågar och leverera högkvalitativa resultat skapar de en stark relation med sina kunder och står ut från konkurrenterna.
 • Använder skonsamma och långsiktigt hållbara metoder. En annan faktor som skiljer just detta företag från många konkurrenter är deras engagemang för att använda skonsamma och hållbara metoder vid takrengöring och underhåll. De undviker högtryckstvätt och andra metoder som kan skada taket eller orsaka framtida problem. I stället använder de specialanpassade verktyg och behandlingar för att säkerställa att taket blir rent och fräscht utan att skadas.
 • Erbjuder flera tjänster, inklusive hängrännor. STV SVEA AB erbjuder en rad olika tjänster som går utöver takrengöring och underhåll. De tar även hand om rengöring och tömning av hängrännor, vilket är viktigt för att undvika vattenskador och översvämningar. Denna helhetslösning ger dig en enklare och mer sammanhängande upplevelse när det gäller takvård.
 • Erbjuder kostnadsfri kontroll efter 4 år. För att säkerställa att ditt tak håller sig i bästa skick över tid erbjuder företaget en kostnadsfri kontroll av taket efter 4 år. Detta visar företagets engagemang för långsiktiga resultat och är en fördel som många konkurrenter inte erbjuder.

En gunga till lekplatsen förgyller lekstunden för barnen

En gunga till lekplatsen förgyller lekstunden för barn i alla åldrar och är ett av de mest populära lekredskapen. En gunga kan tillföra en hel del glädje och spänning till lekstunden. Gungor i olika modeller och utföranden är därför viktiga lekredskap att ha på en lekplats.

Anledningar till att en gunga till lekplatsen förgyller lekstunden

Det finns många anledningar till varför en gunga till lekplatsen förgyller lekstunden. Dessa är bland annat att gungor kan vara:

 • Spännande. Gungan kan ge en unik känsla av frihet och rörelsefrihet. Barnen kan känna sig som om de flyger genom luften när de svingar sig högt upp i skyn. Det är en spännande känsla som kan vara svår att uppleva på andra platser. Att få uppleva den här typen av frihet kan också ge barnen en känsla av självständighet och självförtroende, eftersom de lär sig att hantera rörelsen på egen hand.
 • Sociala. Gungor är också en perfekt plats för social interaktion. När flera barn svingar sig samtidigt kan de prata och skratta tillsammans. Det kan då skapa en positiv och rolig atmosfär på lekplatsen. Genom att leka tillsammans på gungan kan barnen också lära sig att samarbeta och respektera varandras gränser. Detta är en viktig social färdighet att utveckla.
 • Bra för hälsan. Genom att svinga sig på gungan får barnen en hel del träning för sina muskler och ben. Det hjälper också till att öka balansen och koordinationen, vilket kan vara särskilt viktigt för yngre barn som fortfarande utvecklar dessa färdigheter. Förutom de fysiska fördelarna kan gungan också ha en positiv inverkan på barnens mentala hälsa. Att leka och röra på sig utomhus har visat sig ha positiva effekter på barns mentala hälsa. Gungan kan vara en rolig och avkopplande plats för barnen att koppla av och ha kul.

Det är dock viktigt att komma ihåg att gungor också kan vara farliga om de inte används på rätt sätt. Det är viktigt att se till att gungan är korrekt installerad och underhållen. Föräldrar och vårdnadshavare bör också övervaka sina barn när de leker på gungan för att se till att de inte skadar sig själva eller andra.

Då kan du behöva farthinder för att begränsa trafik

Farthinder för att begränsa trafik är en vanlig åtgärd för att hålla nere hastigheten på olika slags fordon i trafiken. Dessa hinder är oftast fysiska hinder, såsom höjder på vägen eller gupp, som tvingar förare att sänka hastigheten.

Farthindren har visat sig vara en effektiv metod för att minska hastigheter och därmed minska risken för olyckor. Man kan dock också behöva farthinder för att begränsa trafik på vissa vägar eller i vissa områden. De kan därmed hjälpa till med att öka säkerheten för fotgängare och cyklister som vistas inom dessa områden.

Fördelar med farthinder för att begränsa trafik i vissa områden

Det finns många olika anledningar till varför trafiken behöver begränsas i vissa områden och offentliga utemiljöer. Det kan till exempel vara i bostadsområden, gårdsplaner, vid lekparker eller i centrum och torg. Farthinder passar helt enkelt väl in där man på något sätt vill begränsa trafiken för att skydda de människor som befinner sig i områdena.

Det finns därmed flera olika fördelar med att ha farthinder & väghinder för att begränsa trafik. Fördelarna är till exempel:

 • Att de är kostnadseffektiva. Att sätta upp ett farthinder är ofta en billig lösning för att komma till rätta med problemen med exempelvis obehörig trafik. Farthinder är också relativt lätta att underhålla och byta ut om de skadas eller blir slitna.
 • Att de är enkla att sätta upp och underhålla. De kan vara gjorda av olika material, som betong eller gummi. De är generellt enkla att underhålla och därför enkla att hålla rena och snygga. De kan också placeras på olika ställen på vägen, till exempel i kurvor eller i områden där många fotgängare befinner sig. Genom att de ofta har en lyftögla kan man också flytta på dem vid behov. Detta innebär dock att man behöver viss utrustning för att lyfta de hundratals kilo som farthindret väger.
 • Att de kan utformas på många olika sätt. Många farthinder kan också se olika ut och kan utformas på olika sätt beroende på behovet. Till exempel kan ett farthinder i form av en igelkott eller planteringskärl med blommor vara trevliga inslag i utomhusmiljön.

Beställ catering i Stockholm när behovsanalysen är gjord

Att beställa catering i Stockholm kan vara en enkel och stressfri upplevelse och process. Detta är åtminstone sant om du följa vissa viktiga steg i samband med att du går igenom processen. Planerar du mat och dryck till ett företagsevenemang, ett bröllop, en släktträff eller liknande? Läs i sådana fall vidare för att få reda på vilka åtgärder du bör vidta när du beställer cateringtjänster!

Gör en behovsanalys innan du ska beställa catering i Stockholm

Dessa är de steg som du behöver gå igenom för att kunna beställa catering i Stockholm:

 1. Gör en behovsanalys. Det första steget är att analysera ditt behov av cateringtjänster. Här behöver du ta hänsyn till en rad olika faktorer och sedan göra en samlad bedömning utifrån den data som du har samlat in. Hur många gäster kommer och vilken budget har du? Vilket typ av evenemang ska du ordna med mat och dryck till? Dessa är bara några av de frågor som du behöver besvara för att kunna smalna ner urvalet av cateringfirmor och menyer till ett mindre antal sådana.
 2. Hitta rätt cateringleverantör. I det andra steget har du din behovsanalys redo och försöker utifrån den hitta rätt cateringleverantör för dig. Välj gärna en cateringfirma som har ett bra rykte i området och som kan förse dig med de tjänster som du är i behov av.
 3. Diskutera ditt behov med leverantören. Nästa steg är att diskutera igenom ditt behov av catering i Stockholm med den leverantör som du har valt ut. Här behöver ni diskutera allt från detaljerna kring evenemanget, såsom datum, tid, plats och antal gäster till annan information. Var så specifik som möjligt kring vad menyn behöver innehålla samt vilken eventuell specialkost som ska serveras.
 4. Boka leverantören. Har du kommit överens med leverantören om detaljerna kring beställningen och utförandet av denna samt priset för tjänsterna? Bra, då är det dags att boka leverantören för att försäkra dig om att de finns tillgängliga när du behöver dem. Därefter kan du luta dig tillbaka, åtminstone när det gäller den del av evenemanget som rör mat och dryck!

Stockholm: Ansvarsfördelning vid stambyte

Vem är ansvarig för att ett stambyte genomförs på en fastighet? Det beror primärt på boendeform. Vilket företag ska anlitas vid behov av denna renovering? Även detta beror primärt på boendeform. Här förklaras skillnaderna samt hur boende i Stockholm kan påverkas av kostnadsansvaret.

Hyresrätt – Fastighetsägaren har hela ansvaret

Hyresrätter ägs av en fastighetsägare (ofta fastighetsbolag) som sedan hyr ut de enskilda lägenheterna. Det är fastighetsägaren som till fullo är ansvarig för löpande underhåll. Det kan exempelvis gälla målning, snöskottning och stambyte. Även om ett stambyte klassas som ett mycket stort renoveringsprojekt så är det ändå underhåll.

Att det klassas som underhåll innebär även att någon hyreshöjning inte får ske enbart utifrån att ett stambyte sker. De som bor i hyreslägenheter i Stockholm, där stambyte genomförts, kan däremot vittna om att hyreshöjning har skett efteråt. Men det beror inte primärt på stambytet utan att fastighetsägarna passar på att även renovera badrum och andra våtrum. Med en högre standard kan även högre hyra tas ut. Detta ska däremot vara relativt proportionerligt.

Bostadsrätt – Styrelsen och föreningen

Inom en bostadsrättsförening finns ett delat ansvar.

 • Föreningen – Har ansvar för allt utvändigt samt det som inte kan ses inifrån, exempelvis ledningar och avlopp.
 • Boende – Har ansvar för allt som kan ses inifrån, exempelvis tapeter, väggar, kök osv.

I detta fall är det alltså föreningen som är ansvarig för att ett stambyte sker. Ytterst ansvarig är styrelsen vilka är de som kan ta de beslut som krävs för att renoveringen ska kunna påbörjas.

Det är även föreningen som betalar för själva arbetet. Däremot måste de finansiera sina utgifter med månadsavgiften hos de som bor i föreningen. Det sker generellt genom en högre månadsavgift. Till skillnad mot hyresrätter finns här ingen gräns för hur mycket avgiften får höjas. Det innebär till och med att vissa föreningar i Stockholm har behövt höja så mycket att vissa boende varit tvungna att flytta.

Vad kostar stambyte i Stockholm?

En entreprenör i Stockholm anger att stambyte kostar ca 300 000 kronor – 400 000 kronor per lägenhet. För en bostadsförening med 20 lägenheter handlar det alltså flera miljoner som ska betalas. Det vanligaste är att föreningens lån höjs varpå den högre räntekostnaden läggs på medlemmarna genom en förhöjd månadskostnad.

Det kan alltså vara en fördel att undersöka när stambyte gjordes senast samt föreningens ekonomiska ställning inför att en bostadsrätt köps i Stockholm. Det är två punkter som tydligt kan påverka framtida månadskostnad.

Vanliga frågor om attefallshus

Att bygga till ett attefallshus på tomten är ganska vanligt. Det krävs vanligtvis inget bygglov och är ett relativt enkelt sätt att få mer boyta eller förvaring på egendomen. Även om det är vanligt, så är kanske inte kunskapen om dom särskilt utbredd. Vid en sökning på ”attefallshus” på en populär sökmotor dykar populära frågor upp. Här tar vi upp några av de mest ofta ställda frågorna av svenskarna – och ger svar på dem.

Innehåll:

 • Får man ha toalett i attefallshus?
 • Kan kommunen neka mig att bygga det?
 • Hur lång tid tar det att bygga?

Får man ha toalett i attefallshus?

Ja, det får man. Även badrum och kök är tillåtet att bygga in. De är tillåtet att använda dom som permanentbostäder, så givetvis är det särskilt lägligt att kunna ha alla bekvämligheter.

Kan kommunen neka mig att bygga det?

Som regel, så kan de inte göra det. Attefallshus är bygglovsbefriade, även om det finns vissa undantag. Ett exempel på när du måste ansöka om bygglov, vilket kommunen kan godkänna eller neka, är om du vill bygga i ett område som anses vara särskilt värdefull miljö.

I övrigt får husen strida mot områdesbestämmelser och bestämmelser i detaljplan. Om du äger en tomt där du redan nyttjat byggrätten till fullo, så kan du ändå bygga. Samma gäller det som kallas för prickmark.

Hur lång tid tar det att bygga?

Det varierar naturligtvis ganska kraftigt, bland annat beroende på hur stort huset är och hur det skall byggas. Det kan verka som en ganska enkel och snabb process att beställa en byggsats och sätta ihop huset själv – men räkna med att tar tid.

Utgå ifrån att det normalt tar ungefär ett år från planerande till inflyttning. Du kan göra att processen går snabbare genom att ta in hantverkare som bygger det mesta åt dig. Vill du spara pengar, men är okej med att det tar lite längre tid, så kan du utföra större delar av arbetet själv. Att bygga huset och förbereda tomten kan i sig ta över ett halvår – därutöver ska du förmodligen anpassa huset tillsammans med en arkitekt och få klartecken av kommunen för byggstart.

Bara att få klartecken från kommunen kan ta flera månader om de har långa handläggningstider. Bor du i en kommun med kortare handläggningstider kan det ta några veckor för detta – men det här kan vara lite svårt att räkna på, på förhand.

Säkerhet som uppnås med kamerabevakning

I de flesta kompletta paketlösningar inom företagslarm ingår kamerabevakning. Det innebär att ett par kameror monteras upp i eller utanför företagets lokaler. En lösning som ger trygghet på flera olika sätt.

Vid överfallslarm – Visar vad som händer

Om en anställd aktiverar ett överfallslarm kommer video från larmets kamerabevakning direkt att visas för larmbolaget. De kan direkt se situationen och agera på ett korrekt sätt. Det är ju exempelvis mycket stor skillnad på hur väktare och larmoperatör ska agera vid:

 • Brand
 • Överfall
 • Snatteri
 • Allmänt orolig situation
 • Sjukdomstillstånd

Tack vare kamerorna kan operatören agera snabbt och skicka den hjälp som behövs.

Kamerabevakning motverkar stölder och skadegörelse

Det finns flera undersökningar som visar att kamerabevakning både minskar antalet stölder samt tillfällen av skadegörelse. De som kommer in i företagets lokaler ser kamerorna och vet att de är ”iakttagna”. Eftersom det blir en proaktiv åtgärd är det visserligen svårt att mäta dess exakta effekt men A/B-studier visar att det har en avskräckande effekt.

Kameror kan bevaka utan att identifiera

Övervakningskameror får enbart monteras så att de filmar i den butik som ska skyddas. De får inte vara vridna så att förbipasserande utanför blir filmade. Detta gör det ibland svårt att bevaka utanför offentliga byggnader och på allmänna platser. En lösning är att använda värmekameror. Dessa identifierar inte personen men larmbolaget kan ändå se om personen försöker göra inbrott, utför skadegörelse eller annan olaglig verksamhet i närheten av byggnaden.

Trygghet – Vem står vid entrén

Företag som har en låst dörr i entrén kan använda kamerabevakning för att identifiera vem det är som vill komma in. När någon ringer på dörren kan de anställda direkt se, i appen eller via en dator, vem som står vid dörren.

Kommunikation via video och ljud

En del kameror har även högtalare och mikrofon. Detta för att underlätta kommunikation via kameran. Används kamerabevakning, med denna tekniska lösning, kan larmoperatören direkt kommunicera med den som aktiverat larmet.

 • Inbrott / Skadegörelse / Misshandel
  Är det någon obehörig som tagit sig in i företagets lokaler kan operatören påtala att personen är upptäckt samt att väktare och polis är på väg.
 • Sjukdom
  Är det någon som är sjuk kan en tydligare sjukdomsbild förmedlas vilket gör det lättare för sjukvården att ge rätt hjälp.