GPS Klocka för barn

Det är inte ovanligt att föräldrar ger sina barn smartphones i tidig ålder. Detta kanske främst för att kunna nå dem och för att hålla koll på var de befinner sig. Samtidigt kommer detta med vissa nackdelar. De flesta anser att det är negativt om barnet fastnar vid skärmen för mycket, vilket ofta blir fallet om man får en smartphone i ung ålder. Man vill att barnen ska syssla med lekar där de kan använda sin kreativitet, och att lekarna simulerar dem fysiskt.

Med en smartklocka för barn kan du hålla koll på var de befinner sig, utan att de fastnar vid en skärm hela dagarna. Dessutom är det ofta ett mer ekonomiskt val – normalt är de billigare än smartphones, med god marginal.

Fördelar med att skaffa en GPS klocka

Fördelarna nämndes kort här ovan. Det är en enhet som kan användas för att få bättre koll på sina barn, samtidigt som det inte är något som kan vara ett hinder för deras utveckling. Några andra praktiska fördelar är som följer:

  • Tappas inte bort lika lätt. Många föräldrar till mindre barn med smarttelefoner har nog fått köpa en ny när telefonen har tappats bort. Man har den i olika fickor, i väskor och tar fram den och stoppar ned den på regelbunden basis. En GPS klocka för barn sitter däremot fast på armen – och det finns normalt inget behöv av att ha den.
  • Uppmuntrar till fler aktiviteter. En smarttelefon kommer med tillgång till ett nästan ovänligt stort utbud av roliga spel och appar. En smartklocka kan i vissa fall ha appar, men det är inte på samma nivå som smarttelefonerna. Det här gör att barnen kan fokusera lek och stoj ute i naturen – utan att du behöver oroa dig för var de befinner sig.
  • Inte lika stöldbegärlig. En GPS klocka är billigare än en smartphone, och bara det gör att den kanske inte är lika stöldbegärlig. Framförallt är den dock svårare att stjäla, eftersom den sitter fast på barnets arm hela tiden.
  • Ofta hållbara. Det finns olika typer av klockor, givetvis, men många modeller på marknaden är hållbara och vattentäta, vilket möjliggör lek och äventyr i både ur och skur.
Publicerat i: Larm