En tryggare vardag

En tryggare vardag

Lås upp och larma av på samma gång, få veta när barnen kommer hem från skolan och sov tryggt om natten. Det finns många goda skäl att skaffa ett hemlarm. Ett inbrottslarm har en avskräckande effekt på inkräktare och en inbrottstjuv kan inte jobba i lugn och ro för att ta sig in i er bostad. Med den sista generationens larm skyddar du hemmet från inbrott på ett effektivt sätt. Moderna larm larmar också vid vattenskador och om en brand skulle uppstå. Man kan även styra belysning och dörrar.

Hemlarm med kamera

När du har bestämt dig för att installera ett hemlarm så måste du också bestämma dig om du vill ha ett larm utrustat med kamera eller inte. Om du bestämmer dig för att du vill ha kamera som ett extra skydd så måste du också bestämma dig för om du vill ha en eller flera kameror och var de ska sitta. Är det till exempel trädgården du vill kunna filma kan det vara bra med en diskret kamera som inte upptäcks så enkelt. Kameran ska gärna vara utrustad med mörkerseende så att den kan filma även när det är mörkt. Det är ju trots allt på kvällen som de flesta inbrott sker.

Att installera ett hemlarm

Trots att dagens larm erbjuder många finesser och funktioner så är de förvånansvärt enkla att installera. Många återförsäljare säljer hemlarm som både är enkla att använda och att installera. En del larm ska bara kopplas upp till er router som du använder till internet, svårare än så är det faktiskt inte. Tycker du att det verkar krångligt med själva installationen kan du alltid boka tid med en larminstallatör som kommer hem till er. Då installerar hen hemlarmet åt er och sedan går ni i lugn och ro igenom att funktioner som larmet har.

Var kan man köpa hemlarm?

Det finns många ställen att köpa hemlarm på. Kanske tycker du att det verkar dyrt eller krångligt med hemlarm men det behöver det inte vara. Det är dock en fördel om du från börjar vet exakt vad det är du behöver till din bostad. Det finns många affärer som till exempel Clas Ohlson som säljer hemlarm. Ibland råder det lite oklarhet om du blir ägare till hemlarmet eller om du måste lämna tillbaka larmet när du säger upp abonnemanget. Det är nämligen ganska vanligt att kunden hyr hemlarmet när det är kopplat till ett abonnemang. För att hjälpa dig på traven i besluten kring larm kan man jämföra larm på sidor som Larmkollen.

Hur fungerar slyröjning i Stockholm i praktiken?

Hur fungerar slyröjning i Stockholm i praktiken?

Slyröjning är ett krävande jobb även för professionella skogsarbetare som är vana att jobba i skogen. Det bästa är att påbörja slyröjningen långt in i skogen och sedan jobba sig utåt. Skogsarbetare tar alltid bort ganska mycket sly och grundregeln är att man lämnar cirka 2 meter mellan varje träd. Det innebär i praktiken att du ska kunna gå med armarna utsträckta utan att dina armar slår emot några träd. Man måste också ta hänsyn till markens kvalité när man utför slyröjning i Stockholm. En näringsfattig jord klarar av färre träd än en näringsrik mark och vissa träd som till exempel gran behöver mer utrymme när de växer.

Slyröjning som naturvård

När man utför slyröjning ska man alltid ta hänsyn till naturen och dess förutsättningar. En professionell röjare vet exakt hur man tar till vara naturens resurser på bästa sätt. Till exempel sparar de alltid det sly som växer nära sjöar och andra vattendrag. Slyn ger skugga som motverkar att skogen växer igen och för höga temperaturen i vattnet. Det är också viktigt att låta en del sly vara kvar så att rötterna kan binda jorden. Skogsarbetarens expertkunskap behövs också när man ska välja ut vilka träd som skall tas bort. Sälg och rönn är exempel på träd som inte behöver tas bort eftersom de äts upp av vilda djur.

Kan jag utföra slyröjning på egen hand?

Det enkla svaret på den frågan är ”ja”. Det går att utföra slyröjning i Stockholm på egen hand, särskilt om det är ett mindre område. Det tar dock ganska lång tid och är påfrestande för din kropp. Ofta står man länge i ganska obekväma ställningar så det gäller att ha god fysik för att orka med slyröjning. Många personer tenderar att överbelasta kroppen och få ryggvärk när de har röjt sly en stund i skogen.

Hur fungerar det att anlita en skogsarbetare?

Om du anlitar en skogsarbetare så behöver du inte själv köpa speciell utrustning som röjsåg, slyröjare, arbetshandskar, skyddsglasögon, hjälm med vesir och andra redskap som behövs. Du bör alltid kontakta några olika företag som jobbar med slyröjning i Stockholm för att jämföra vilka priser och villkor de har. Kostnaden för röjning skiljer sig ganska mycket åt beroende på hur många stammar som ska bort, hur stora stammarna är och områdets storlek. Priserna kan därför variera från några hundra kronor per hektar upp till flera tusen kronor.

Bantningspiller – det viktigaste att veta

Bantningspiller – det viktigaste att veta

Det finns en stor mängd olika bantningspiller på marknaden. De finns i olika format, förpackningar och prisklasser. De säljs på apotek, hälsokostaffärer och på internet. Det är inte alltid helt lätt att veta vilket bantningspiller som är det mest effektiva. I den här texten guidar vi dig igenom olika typer av bantningspiller.

Är bantningspiller riskfritt?

Det finns några få grupper av människor som bör undvika bantningspiller. Alla gravida och kvinnor som ammar ska inte äta bantningspiller. Detta beror på att många typer av bantningspiller innehåller koffein. Koffein ökar hjärtrytmen så har du tidigare drabbats av hjärtinfarkt eller haft andra problem med hjärtat så ska du undvika bantningspiller. Är du överkänslig mot koffein så bör du hitta ett annat sätt att gå i ner i vikt på. I princip alla andra människor kan äta bantningspreparat och känna sig helt säkra att de inte utsätter sin kropp för någon risk.

Hur ofta ska jag äta mitt bantningspiller?

Som med alla andra medicinska produkter och kosttillskott så är det mycket noga att du respekterar doseringen. I Sverige måste bantningspiller säljas tillsammans med en innehållsförteckning och en notis som förklarar hur medlet fungerar, eventuella bieffekter och doseringsrekommendationer. Du ska alltid ta några minuter att läsa igenom innehållsförteckningen och avsnittet om dosering. Det finns preparat som bara ska tas en gång om dagen i samband med sänggående. Andra typer av bantningspiller ska tas två gånger om dagen, oftast efter en måltid. Man ska aldrig överdosera bantningspiller. Gör du det kan du drabbas av obehagliga biverkningar som magont eller nervositet.

Vad innehåller bantningspiller?

Olika preparat innehåller olika ingredienser men nästan alla innehåller substanser som dämpar hunger. De kan till exempel innehålla havsalger som innehåller mycket fibrer och ger dig en skön mättnadskänsla som vara länge. Bantningspiller innehåller också substanser som förebygger inflammationer och som reglerar blodsockernivån i kroppen. Det finns också piller som innehåller nyttiga bär, till exempel acaibär. Acaibär motverkar fettbildning i kroppen och är ett naturligt extrakt som forskarna länge har känt till. En annan naturlig substans som ofta används är grönt kaffe. Grönt kaffe förbättrar mag- och tarmkanalerna och ökar blodcirkulationen.

Andra fördelar

Bantningspiller har också andra fördelar. Eftersom de innehåller stora mängder antioxidanter så eliminerar de fria radikaler som finns i vår kropp. Antioxidanter motverkar också åldrande så du kommer att känna dig yngre. Antioxidanter i bantningspiller kommer ofta från exotiska frukter som garcinia, acaibär och grönt te. Dessa ingredienser är dyra att köpa in så därför kostar de lite mer än vanliga bantningspiller.

Inbrottslarm vs hund, vad är bäst?

Inbrottslarm vs hund, vad är bäst?

“Vi behöver inget inbrottslarm, vi har ju hund!” – har du kanske antingen tänkt själv eller hört någon annan säga. Sant är det att hundar kan hjälpa till med att skydda ditt hus eller din lägenhet, men vad är egentligen bäst?

Fördelar med hundar

De är mysiga. Tyvärr är inte inbrottslarm speciellt kramvänliga. De kan varken trösta dig när du är ledsen eller få dig att skratta. De kan dock mer eller mindre välkomna dig vid dörren, som hundar gärna gör.

De hjälper dig att motionera. Den mesta motionen du kan få av ett inbrottslarm är när du sätter upp det, medan en hund kräver att du går ut i friska luften varje dag.

En hund är din bästa vän. Det finns säkert någon som har ett inbrottslarm som bästa vän, men normalt sett ses de endast som objekt man inte kan umgås med. En hund däremot älskar dig gränslöst och är alltid lika glad att se dig!

Hundar kan attackera tjuvar. De inte bara skäller och väcker dig, utan kan också attackera tjuven. Det är ett mer effektivt sätt att göra sig av med ovälkomna gäster än att bara skrämma iväg dem.

Du kan inte glömma att aktivera dem. De är alltid aktiva (förutom när de sover) och behöver inte en kod du har svårt att komma ihåg för att stänga av dem. 

Fördelar med inbrottslarm

De behöver inte uträtta sina behov. Visst är det bra med frisk luft men när det är tidigt på morgonen och endast någon plusgrad ute, med regn och blåst som gör att du undrar om regnet verkligen faller uppifrån och inte från sidan, ja då kan det vara skönt att slippa gå ut.

De börjar inte larma varje gång någon knackar på dörren. När grannen kommer för att låna socker eller brevbäraren lämnar ett brev i brevlådan, är ett inbrottslarm helt tyst. Ytterst sällan de avger ett falskt alarm om man jämför med våra fyrbenta vänner.

Om en tjuv bryter sig in spelar det inte dig någon roll om de skadar ditt larm. Man har ju ändå en viss anledning att ifrågasätta tjuvars moralkompasser så vad händer om de är beväpnade? Hellre att de har sönder ett larm än att de gör illa din älskade hund.

De är inte överdrivet vänliga mot främlingar. Vissa hundar är helt enkelt inte gjorda för att vakta en bostad, då de är lika glada över vem som än kommer.

De somnar aldrig på jobbet. En trött och äldre hund kan sova genom det mesta, även ett inbrott. Ett larm å andra sidan är aktivt när det är aktivt.

Vanliga orsaker till behov av datorhjälp i Malmö

Datorer kan som bekant orsaka en mängd olika problem. Här tittar vi närmare på några en de vanligaste anledningarna till att privatpersoner plötsligt får i behov av datorhjälp i Malmö: att datorn plötsligt har blivit långsam. Vi kommer även ge några tips på hur du själv kan avhjälpa detta.

Långsam dator

En av de vanligaste anledningarna till att företag som tillhandahåller tjänster inom datorhjälp kontaktas av privatpersoner är långsamma datorer. En dator som plötsligt har blivit långsammare än normalt kan orsaka mycket huvudbry och stor frustration. Nedan följer några av de åtgärder du kan vidta för att försöka snabba upp din dator:

  • Starta om datorn. Om din dator inte nyligen har startats om, bör du alltid göra en omstart innan du försöker med andra lösningar.
  • Kontrollera bakgrundsprogram. En av de vanligaste anledningarna till att en dator plötsligt blir långsammare är att många program körs samtidigt i bakgrunden. Du bör då försöka ta bort eller inaktivera några av dessa, samt förhindra att vissa uppstartsprogram körs varje gång datorn startas.
  • Radera tillfälliga filer. I takt med att en dator kör diverse program, lagras tillfälliga filer på hårddisken. Genom att reda dessa kan du ofta öka datorns prestanda. Det finns vissa verktyg som du kan använda dig av för att utföra denna åtgärd. Du kan dock behöva manuellt leta upp den mapp på din dator där dessa filer laddas och radera dem allihop.
  • Kontrollera tillgänglig utrymme på hårddisken. Om datorn får slut på ledigt utrymme att använda, kommer den bli seg och inte kunna köra vissa program. Du bör därför säkerställa att det finns åtminstone 200-500 MB ledigt utrymme på hårddisken. Detta utrymme kan nämligen användas av datorn för att lagra tillfälliga filer m.m.
  • Genomsök datorn efter skadlig programvara. Idag är skadlig programvara såsom spionprogram en vanlig orsak till många datorproblem, inklusive att datorn blir långsam. Även om du har ett antivirusprogram installerat på datorn, rekommenderar vi att du söker igenom den med hjälp av ett program som kan upptäcka skadlig programvara.

Om du är i behov av mer handfast datorhjälp i Malmö, rekommenderar vi dig att kontakta ett lokalt företag som kan tillhandahålla detta.

Handväskan som kopierade IKEA

Krävs det en unik design, finurliga funktioner och ett känt modemärke för att en handväska ska kunna säljas för över 10 000 kr? Inte alls. Det räcker med att kopiera designen från IKEA, piffa till med lite guldinslag och sedan beskriva handväskan med lite finare ord. Det bevisar företaget Balenciaga.

De allra flesta i Sverige, och i mängder av andra länder, har någon gång besökt ett IKEA-varuhus. Är det större saker som hyllor och soffor som ska köpas fraktas produkterna på deras vagn. Det vanligaste är däremot att gå med den klassiska blåa IKEA-kassen som hängs över axeln likt en handväska. En smidig lösning för att få med sig allt från soppslevar och servetter till batterier och skruvar. Kassen heter Frakta och har blivit synonymt med IKEA. Men nu går det även att se den på stan. I alla fall i de kvarter där människor vågar bära handväskor värda över 20 000 kr.

Ett av de största modehusen i världen, Balenciaga, har nämligen skapat en handväska med mycket tydliga inslag och inspiration från IKEA´s bärkasse. Nu har de inte officiellt sagt att inspiration kommer från denna kasse men de som ställer bärkassen från IKEA bredvid modehandväskan från Balenciaga kommer nog skratta åt likheterna.

Modeväskan är ungefär lika stor, blå och har den stora rymliga öppningen så att saker lätt kan läggas ner i den. Men självklart finns även en del skillnader.

När IKEA ska beskriva sin bärkasse så använder de ord som Lätt och Enkel att rengöra. Priset har de satt till 10kr. När Balenciaga väljer att beskriva sin handväska är det mer moderiktiga och pompösa ord som används. Det är kanske helt oväntat då väskan faktiskt är betydligt mer exklusiv än en plastkasse från IKEA. Exempelvis tillverkas den i läder medan IKEA har slitstark plast. Dessutom är den berömda logan från modehuset i guld vilket självklart höjer priset.

Hur mycket kostar det då att gå på stan med en IKEA-replika? Inköpspriset sägs ligga kring 20 500 kr. De som gillar mängd kan alltså köpa 2050 blåa bärkkassar hos IKEA eller välja en betydligt dyrare handväska från en modekedja som snappar upp inriktningar och idéer från de mest oväntade ställena.

Därför behöver du ett bra hemlarm

Om du inte redan har ett bra larmsystem har du alla anledningar att införskaffa ett sådant. Även om bärbara datorer och platt-tv:s toppar listan över de föremål som oftast stjäls i samband med inbrott, kan inbrottstjuvarna ofta komma över mer värdefulla och sentimentalt ladda föremål ändå. Här berättar vi varför du behöver ett bra hemlarm för att skydda din bostad och dina värdefulla ägodelar.

Ett hemlarm skyddar dina ägodelar från att stjälas

Det kan för många vara lite förvånande, men faktum är att läkemedel ligger högt upp på listan över de föremål som inbrottstjuvar gärna vill komma åt. Det finns nämligen en stor svart marknad för framför allt receptbelagda läkemedel. Antibiotika, antidepressiva läkemedel och andra preparat kan vara dyra i inköp. Inbrottstjuvar vill därför komma över dessa – antingen för eget bruk eller för att sälja dem vidare. Läkemedel är enkla att dölja i fickan och enklare att bära med sig en till exempel en stor tv-apparat. Du bör därför säkra ditt medicinskåp eftersom det är en av de första platserna där en inbrottstjuv kommer börja leta efter föremål att stjäla.

Smycken såsom pärlhalsband, ringar med dyra stenar och klockor är andra föremål som inbrottstjuvar ofta bryter sig in för att stjäla. I många hem förvaras smyckena i sovrummet. Tjuven försöker därför ta sig dit för att genast börja öppna byrålådor i jakt med glimmande diamanter och andra värdefulla smycken. Även om det kan vara en möjlighet att skydda smyckena med hjälp av ett kassaskåp, är ett ännu bättre alternativ att installera ett hemlarm med en bra säkerhetskamera i sovrummet. På så sätt kan du enkelt hålla koll på dina värdefulla ägodelar och spela in en eventuell förbrytare på video, vilket gör det enklare för polisen att identifiera inbrottstjuven och återta dina smycken.

Vapen är ett annat gångbart byten för tjuvar. Om du äger en pistol eller ett gevär som du förvarar i hemmet, bör du tänka på att förebygga stöld då vapen har ett högt andrahandsvärde på gatan. En inbrottstjuv hittar med enkelhet en köpare av det vapen han stjäl från din bostad, och det sista du vill är att ditt vapen förekommer i en brottsutredning! Du bör därför installera ett hemlarm och förhindra inbrott i bostaden.

Stort Göteborgsintresse i näringslivet

Göteborg är varken Sveriges huvudstad eller största stad. Men ändå så har Göteborg lockat till sig flera företag, stora som små och näringslivet i staden och regionen runtomkring blomstrar! Intresset för staden bara växer och allt fler kikar på möjligheten att starta upp eller etablera sig där. I den här texten berättar vi lite mer om

Tre skäl till att intresset ökar så snabbt för Göteborg

För det första har Göteborgsbaserade företag de senaste åren satsat miljarder på att utveckla nya produkter och tjänster. Bakom står globala varumärken som Ericsson, AB Volvo, AstraZeneca, Saab, Volvo Cars och flera andra bolag av olika storlek. En fjärdedel av landets privata investeringar läggs i Göteborgsregionen. Det har gjort regionen världsledande inom till exempel autonoma, uppkopplade och elektrifierade fordon. För det andra har byggplaner för 1 000 miljarder kronor lockat till investeringar i en omfattning som Göteborg aldrig tidigare sett. Göteborg bygger i bästa cityläge och har unika testmöjligheter för nya tjänster.
För det tredje skapar en snabb digitalisering möjligheter för företag och människor med förmåga att tänka nytt, som Göteborgsföretaget Fingerprint Cards som skapar smarta id-lösningar för miljarder människor. Man kan säga att Göteborg är som Sveriges Silicon Valley. Nya lösningar kan lika väl komma från nystartade teknik- och tjänstebolag i Silicon Valley som från högteknologisk industri i Göteborg.

Man ska inte underskatta Göteborg som stad för företag och stadens näringsliv. Göteborg kan absolut konkurrera mot Stockholm inom näringsliv och tillväxt. Så kika inte bara på Stockholm, se Göteborg som en bra möjlighet också! Förutom den innovativa entreprenörsvärlden, finns också storheter som Göteborgs hamn vilken inneburit en hel del för staden. Åtskilliga bolag har kunnat frodas i området till följd av de handelskanaler som finns till staden.

Bostadsrättsföreningar: Pantsättning

Om du vill ta lån finns det olika vägar att gå. Om du är en ägare till en bostadsrättsförening kan du till exempel använda dig av din bostad som säkerhet för att få lån. Här berättar vi mer om pantsättning av en bostadsrättsförening!

Vad innebär pantsättning på bostadsrättsföreningar?

Pantsättning på en bostadsrättsförening innebär att man tar lån med sin bostadsrätt som säkerhet. Bostadsrätten pantsätts med andra ord. Pantsättningen sker mellan dig som bostadsrättshavare och långivaren, till exempel en bank. När en bostadsrätt pantsätts innebär det att långivaren eller den så kallade panthavaren har företräde till utdelning vid en så kallad utmätning av bostadsrätten. Utmätning sker vid bostadsrättshavarens konkurs eller vid en tvångsförsäljning. Med andra ord: Om låntagaren inte kan betala lånet får långivaren rätt till bostadsrätten och kan därmed få tillbaka sina lånade pengar. Långivaren, till exempel en bank har vid en pantsättning alltid första rätten av bostadsrättföreningen. Betalar inte bostadsrättshavaren, alltså låntagaren, kan långivaren kräva in panten genom att först ansöka om betalningsföreläggande och därefter begära verkställighet, det vill säga utmätning hos kronofogdemyndigheten.

Registrering av pantsättning

För att en panträtt ska vara giltig krävs dels en korrekt pantsättning av bostadsrätten från bostadsrättshavaren till långivaren dels en underrättelse till bostadsrättsföreningen om pantsättningen. Denna underrättelse kallas denuntiation. Pantsättningen kan föst bli juridiskt bindande för långivaren sedan föreningen blivit underrättad om pantsättningen, något som alltid sker skriftligen på särskilt formulär. En muntlig underrättelse är också giltig men kan bli svår att bevisa att den ägt rum.  När föreningen underrättas om pantsättningen är föreningen skyldig att notera pantsättningen i lägenhetsförteckningen. Detta kallas registrering av pantsättning. Panthavarens namn, vanligtvis en bank eller annat kreditinstitut, ska föras in i förteckningen med datum för noteringen. Föreningen är skyldig att återsända långivarens exemplar av formuläret med intyg om att låntagaren är medlem i föreningen och innehavare av bostadsrätten samt upplysa om tidigare pantnoteringar som kan finns registrerade i lägenhetsförteckningen. Det är mycket viktigt att pantnoteringen genast förs in i registret. Förmånsrätten för panthavaren är beroende av i vilken tidsordning noteringen i lägenhetsförteckningen ägt rum. Slarv med sådana anteckningar kan leda till skadeståndskrav mot styrelsen, om slarvet lett till förlust för panthavaren eller bostadsättshavaren.

Tänk också på att vid pantsättning av bostadsrätt behöver inte något kreditbelopp anges. En bostadsrätt kan pantsättas hur många gånger som helst och föreningen kan aldrig neka en medlem att pantsätta sin lägenhet. Bostadsrättshavarens make eller maka, registrerade partner eller sambo måste godkänna pantsättningen om det är deras gemensamma bostad. I annat fall är pantsättningen inte giltig fullt ut. För att underlätta för bostadsrättsföreningen kan det vara bra att se till att man har koll på pantbreven genom ett pantregister för bostadsrättsförening slipper man överraskningar.

Behöver du kontorsstädning i Stockholm?

Behöver du kontorsstädning i Stockholm?

Huruvida du är i behov av kontorsstädning i Stockholm eller inte beror på hur du för närvarande löser städningen av kontoret. Om du driver eget eller är kontorschef har du ansvar för att hålla kontoret städat och rent. Om så är fallet känner du också till att det är lättare sagt än gjort att göra detta. Det har egentligen ingen betydelse om ditt kontor hyser en handfull medarbetare eller flera hundra människor. Alla kontor, stora som små, behöver någon form av städtjänst.

Varje arbetsdag bör alla papperskorgar på kontoret tömmas och papperskorgarna förses med nya soppåsar. För bästa resultat bör mattorna dammsugas ordentligt och golven moppas. Dörrhandtag bör desinfekteras, för beroende på antalet anställda på företaget kan dörrhandtagen vidröras hundratals gånger under loppet av en arbetsdag. Du kan även avtala med din städfirma om att kontrollera så alla lampor är släckta och alla dörrar låsta innan städpersonalen lämnar kontoret. Som du märker är det ingen smal sak att köpa kontorsstädning i Stockholm utan det finns många saker att tänka på.

Lösningar för kontorsstädning i Stockholm

Det går att lösa kontorsstädningen på flera olika sätt: genom att själv ta hand om städningen, genom att anställa städpersonal eller genom att anlita en städfirma. Att ta hjälp av en städfirma kan vara kostsamt men är i många fall den bästa lösningen. Genom att anlita en extern aktör med lång erfarenhet av kontorsstädning i Stockholm säkerställer du att städningen håller en professionell nivå. Städfirmans medarbetare har de kunskaper och den utrustning som krävs för att utföra jobbet på bästa sätt.

Du kanske frågar dig varför du inte lika väl kan städa kontoret på egen hand? Förutom att du sannolikt saknar den professionella utrustning som städfirmorna har, är sannolikheten stor att du inte heller är bekant med de metoder som professionella städare använder sig av vid kontorsstädning. Att städa själv är dessutom tidsödande och tar också en hel del energi av dig. Många gånger är det mer logiskt att du ägnar din tid och energi åt andra uppgifter inom verksamheten som skapar intäkter? Ta hjälp av ett serviceföretag, låt proffsen sköta din kontorsstädning i Stockholm och gör istället det du är proffs på!