Bantningspiller – det viktigaste att veta

Bantningspiller – det viktigaste att veta

Det finns en stor mängd olika bantningspiller på marknaden. De finns i olika format, förpackningar och prisklasser. De säljs på apotek, hälsokostaffärer och på internet. Det är inte alltid helt lätt att veta vilket bantningspiller som är det mest effektiva. I den här texten guidar vi dig igenom olika typer av bantningspiller.

Är bantningspiller riskfritt?

Det finns några få grupper av människor som bör undvika bantningspiller. Alla gravida och kvinnor som ammar ska inte äta bantningspiller. Detta beror på att många typer av bantningspiller innehåller koffein. Koffein ökar hjärtrytmen så har du tidigare drabbats av hjärtinfarkt eller haft andra problem med hjärtat så ska du undvika bantningspiller. Är du överkänslig mot koffein så bör du hitta ett annat sätt att gå i ner i vikt på. I princip alla andra människor kan äta bantningspreparat och känna sig helt säkra att de inte utsätter sin kropp för någon risk.

Hur ofta ska jag äta mitt bantningspiller?

Som med alla andra medicinska produkter och kosttillskott så är det mycket noga att du respekterar doseringen. I Sverige måste bantningspiller säljas tillsammans med en innehållsförteckning och en notis som förklarar hur medlet fungerar, eventuella bieffekter och doseringsrekommendationer. Du ska alltid ta några minuter att läsa igenom innehållsförteckningen och avsnittet om dosering. Det finns preparat som bara ska tas en gång om dagen i samband med sänggående. Andra typer av bantningspiller ska tas två gånger om dagen, oftast efter en måltid. Man ska aldrig överdosera bantningspiller. Gör du det kan du drabbas av obehagliga biverkningar som magont eller nervositet.

Vad innehåller bantningspiller?

Olika preparat innehåller olika ingredienser men nästan alla innehåller substanser som dämpar hunger. De kan till exempel innehålla havsalger som innehåller mycket fibrer och ger dig en skön mättnadskänsla som vara länge. Bantningspiller innehåller också substanser som förebygger inflammationer och som reglerar blodsockernivån i kroppen. Det finns också piller som innehåller nyttiga bär, till exempel acaibär. Acaibär motverkar fettbildning i kroppen och är ett naturligt extrakt som forskarna länge har känt till. En annan naturlig substans som ofta används är grönt kaffe. Grönt kaffe förbättrar mag- och tarmkanalerna och ökar blodcirkulationen.

Andra fördelar

Bantningspiller har också andra fördelar. Eftersom de innehåller stora mängder antioxidanter så eliminerar de fria radikaler som finns i vår kropp. Antioxidanter motverkar också åldrande så du kommer att känna dig yngre. Antioxidanter i bantningspiller kommer ofta från exotiska frukter som garcinia, acaibär och grönt te. Dessa ingredienser är dyra att köpa in så därför kostar de lite mer än vanliga bantningspiller.