Bra restaurang för stort sällskap i Gamla Stan

Det kan vara svårt att hitta ett bra ställe att äta för stora sällskap på uppemot 50 personer. Detta gäller i synnerhet då man vill att hela sällskapet ska kunna rymmas i ett och samma rum. Som tur är finns det möjlighet att äta på en restaurang för stort sällskap i Gamla Stan om ni befinner er i huvudstaden. Med lite planering och tålamod brukar detta lösa sig väldigt bra i slutändan!

Med det sagt kan det ändå vara värt att tänka lite grann på vissa saker. Vilka dessa är förklarar vi nedan!

Att tänka på när du letar efter en restaurang för stort sällskap

När du är på jakt efter en restaurang för stort sällskap i Stockholm bör du ha vissa saker i åtanke. Vi syftar då på följande aspekter:

  • Boka gärna i förväg. Det kan vara svårt för restauranger att rymma ett större sällskap som inte bokar i förväg. Därför bör du ta för vana att boka bord för hela sällskapet istället för att bara dyka upp vid restaurangen ur det blå. På så vis ger ni restaurangpersonalen en chans att förbereda inför er ankomst. Tänk också på att hålla restaurangen uppdaterad om storleken på sällskapet skulle förändras mycket inför besöket!
  • Dyk helst upp i samlad trupp. Det kan vara svårt att hålla reda på en stor grupp när deltagarna i gruppen kommer och går vid olika tider. Genom att istället dyka upp samtidigt i samlad trupp gör ni jobbet enklare för serveringspersonalen. Samtidigt kan ni även förvänta er att betjänas på ett mer effektivt och bättre sätt om ni gör detta.
  • Meddela gärna direkt om ni vill dela på notan. Det händer lätt att man kommer på i slutet av måltiden att man vill dela på notan. Men allra helst bör ni meddela serveringspersonalen detta direkt. På så vis gör ni det enklare att dela upp notan i flera delar jämfört med att försöka göra detta i efterhand.
  • Stanna inte kvar hela kvällen. Det är såklart inget problem att ni stannar kvar länge om ni fortsätter att beställa mat och dryck under kvällen. Men i annat fall tar ni upp bord och resurser som skulle kunna användas åt andra gäster. Förflytta er då hellre till baren!