En tryggare vardag

En tryggare vardag

Lås upp och larma av på samma gång, få veta när barnen kommer hem från skolan och sov tryggt om natten. Det finns många goda skäl att skaffa ett hemlarm. Ett inbrottslarm har en avskräckande effekt på inkräktare och en inbrottstjuv kan inte jobba i lugn och ro för att ta sig in i er bostad. Med den sista generationens larm skyddar du hemmet från inbrott på ett effektivt sätt. Moderna larm larmar också vid vattenskador och om en brand skulle uppstå. Man kan även styra belysning och dörrar.

Hemlarm med kamera

När du har bestämt dig för att installera ett hemlarm så måste du också bestämma dig om du vill ha ett larm utrustat med kamera eller inte. Om du bestämmer dig för att du vill ha kamera som ett extra skydd så måste du också bestämma dig för om du vill ha en eller flera kameror och var de ska sitta. Är det till exempel trädgården du vill kunna filma kan det vara bra med en diskret kamera som inte upptäcks så enkelt. Kameran ska gärna vara utrustad med mörkerseende så att den kan filma även när det är mörkt. Det är ju trots allt på kvällen som de flesta inbrott sker.

Att installera ett hemlarm

Trots att dagens larm erbjuder många finesser och funktioner så är de förvånansvärt enkla att installera. Många återförsäljare säljer hemlarm som både är enkla att använda och att installera. En del larm ska bara kopplas upp till er router som du använder till internet, svårare än så är det faktiskt inte. Tycker du att det verkar krångligt med själva installationen kan du alltid boka tid med en larminstallatör som kommer hem till er. Då installerar hen hemlarmet åt er och sedan går ni i lugn och ro igenom att funktioner som larmet har.

Var kan man köpa hemlarm?

Det finns många ställen att köpa hemlarm på. Kanske tycker du att det verkar dyrt eller krångligt med hemlarm men det behöver det inte vara. Det är dock en fördel om du från börjar vet exakt vad det är du behöver till din bostad. Det finns många affärer som till exempel Clas Ohlson som säljer hemlarm. Ibland råder det lite oklarhet om du blir ägare till hemlarmet eller om du måste lämna tillbaka larmet när du säger upp abonnemanget. Det är nämligen ganska vanligt att kunden hyr hemlarmet när det är kopplat till ett abonnemang. För att hjälpa dig på traven i besluten kring larm kan man jämföra larm på sidor som Larmkollen.