Så underhåller du din mountainbike

Så underhåller du din mountainbike

Av samma anledningar som du tar hand om dina andra kära ägodelar är det viktigt att du underhåller din mountainbike. När du har köpt en skinande ny cykel och den för första gången är smutsig gör det kanske lite ont inombords. Ingen vill ju förstöra sina nya saker. Genom att skaffa rätt rengöringstillbehör kan du med hjälp av lite manuellt arbete på nolltid få din mountainbike att se ut som ny igen. Här får du några tips på produkter som du kan behöva för att underhålla din MTB. Du kan köpa cykelunderhållsprodukter hos Tooorch.

Produkter för underhåll av din mountainbike

Underhållet är dock inte begränsat till att hålla leran borta, utan du behöver rätt verktyg för att fixa diverse problem med din cykel. På så vis kan du förlänga din mountainbikes livslängd. Dessa är några av de produkter du behöver för att hålla din MTB i trim:

  • Rengöringsprodukter: Du bör vara noga med vilka produkter du använder på din mountainbike eftersom starka kemikalier kan få färgen att flagna och komponenterna att ta skada.
  • Grundläggande verktyg: Det allra minsta du behöver för att hålla din MTB i bra skick är ett multiverktyg. Detta kan du enkelt packa ner i din väska eller en ficka när du ska ut och cykla. Det är dock ingen dum idé att ha en mer gedigen uppsättning verktyg till hands.
  • Fler nödvändiga prylar: Det finns vissa saker din verktygslåda behöver när du befinner dig i en nödsituation. Kabelklämmor är utmärkta när du behöver hålla ordning på styret, på ramen eller för att hålla dina innerslangar ihoprullade på ett bra sätt. Även dubbelhäftande tejp kan vara bra att ha.
  • Kunskap om hur man byter innerslang: Eftersom punkteringar är det vanligaste problemet du kommer stöta på, är det viktigt att du känner till hur man byter innerslang i MTB-spåret. Det bästa du kan göra är att öva hemma tills du kan göra det utan att titta.
  • Kontrollera däcktrycket och dämpningen: Du behöver kontrollera däcken och dämpningen emellanåt för att säkerställa att allt står rätt till. Hur ofta detta behövs beror på hur ofta du cyklar och om det sätt du cyklar på har förändrats.