Skadligt eller bra för huden?

Raka svaret är: det beror på. Vissa personer har skadat sitt ansikte på grund av att ha använd en Dermaroller av dålig kvalité, icke steriliserad, utfört för hårt tryck för ofta på huden eller inte tvättat huden ordentligt innan behandlingen. Gör man raka motsatsen till dessa misstag så kan man med tiden se behagliga resultat. Precis som en vass kniv i köket kan vara skadlig i fel händer eller utmärkt hos en erfaren chef, så är en Dermaroller utmärkt i en experts händer, men skadligt hos en förhastad oerfaren person. Så för att ta reda på det viktigaste innan man köper sig en Dermaroller eller bokar tid hos en hudterapeut så är det bra att läsa på sig lite.

Skillnaden mellan Dermaroller och andra behandlingar

Det finns många olika behandlingar för att få huden – speciellt i ansiktet – att få tillbaka sin lyster som kanske försvunnit med åren. Mest känt är laserbehandlingar, men dessa kan ofta skapa permanenta skador på hudlagren, och återupphämtningen efter en behandling tar oftast flera veckor. Till skillnad är behandling med Dermaroller minimalt invasiv, och när korrekt utfört, är det bästa valet för att stimulera nytt flöde av kollagen och elastinfiber, som förnyar huden helt naturligt. Botox har under årtionden varit mest känt bland kändisarna, men vem skulle inte hålla med om att naturligt är bättre än kemiskt? Istället för att spruta in en kemisk substans i de djupare skikten av epidermis så skapar Dermaroller en ”kontrollerad” skada som kroppen – med naturliga medel förstås – själv botar.

När man kan behöva en Dermaroller

En eller flera behandlingar har kunnat under så lite som två månader förbättra acneärrade ansikten. Det bästa med det här är att produktionen av nytt kollagen och elastinfiber kan pågå upp till ett år efter behandlingen, så det är verkligen en produkt med långvariga resultat. En del använder det till och med för att bleka bort stora ärr. Så klart kräver detta flera behandlingar och tar längre tid, men när det till sist är gjort är det ju faktiskt permanent. Användningen av Dermaroller är vanligt när man vill:

  • Strama upp hängning eller slapp hudbehandling
  • Minimera hudbristningar
  • Reducera ärr från acne, kirurgi eller även brännskador
  • Minska rynkor
  • Reducera pigmentfläckar