Skicka smörgåstårta – så funkar det

En smörgåstårta kan vara en perfekt gåva till någon du tycker om. Om mottagaren bor en bit bort så är det inga problem – att skicka en smörgåstårta är enkelt. En tjänst vi tittar på garanterar leverans till storstäder och områden som till exempel Södermalm i Stockholm, medan de skriver att de gör sitt bästa för att ordna med leveranser även till små orter.

Men hur funkar det egentligen?

Välj smörgåstårta

På den tjänsten vi tittar på finns ett antal olika tårtor att välja mellan. Till exempel kan du välja en med räkor, en med lax och räkor eller en vegetarisk variant. Du klickar på den smörgåstårta du vill ha och väljer sedan antal tårtor och hur många bitar det ska vara. För att ge en uppfattning om pris så kostar en räksmörgåstårta 749 kronor för tolv bitar, och 515 kronor för åtta bitar. Leveransen kostar 99 kronor.

Sedan lägger du tårtan i varukorgen och fyller i detaljer. Till exempel att den ska till Anders Andersson på Hornsgatan på Södermalm. Du väljer även vilket datum den ska levereras.

Bokningen av smörgåstårta förmedlas

Det går även att beställa direkt från konditorier, men den tjänst vi tittar på förmedlar bokningen till närmsta konditori åt dig. Bagaren kommer att göra i ordning tårtan samma dag som den ska levereras till mottagaren, varpå en budbil kommer för att hämta och leverera. Förhoppningsvis blir gåvan väl mottagen, och den som tar emot får en trevlig stund med familj och vänner.

Betalning och priser

Betalning sker enkelt på nätet för de allra flesta tjänster. Glöm inte att ha leveranspriset i åtanke när du väljer tårta och antal bitar. Vad det kostar att leverera den kommer att variera mellan olika tjänster. Ett tips kan vara att titta på flera olika tjänster för att jämföra priserna. Inte bara på tårtorna, utan även på leveranspriserna. Tittar du noggrant kan det bli en liten summa som sparas.

En del av dessa tjänster har även erbjudande och rabatter titt som tätt. Håll utkik efter dessa, så kan du spara ytterligare några kronor. Du kan även jämföra direkt mellan olika konditorier – en smörgåstårta på Södermalm kan vara dyrare än en på en mindre ort till exempel. Oavsett pris lär mottagaren bli riktigt glad för sin gåva.

Lycka till!